Unimed Pharma
/
Svi proizvodi
/
Vitamini za oči Pro-Visio Forte
Pastile
Za dijabetičare
Nakon operacija

Vitamini za oči Pro-Visio Forte

Dodatak prehrani u obliku pastila za održavanje normalne funkcije vida. S luteinom, zeaksatinom i ekstraktom borovnice.

Cijena

15,25 €

Najvažniji nutrijenti za oči u jednoj pastili

Način djelovanja

Pro-Visio Forte spaja sve potrebne hranjive tvari za bolju kvalitetu vida u formulaciji koja omogućava lakšu i ugodniju primjenu.

Pridonosi očuvanju zdravlja očiju, koje može narušiti:

Dugotrajan boravak ispred računala

Često uzrokuje napetost, umor, ali i iritacije i suhoću očiju. Osobama koje više od 10 sati provode ispred ekrana preporučuje se uzimanje nutrijenata koji imaju antioksidativno i zaštitno djelovanje na oči.

Noćna vožnja

Čak i kod osoba koje danju nemaju poteškoća s vidom, vožnja noću može biti veliki napor za oči, jer dolazi do zamagljenja vida ili čak zablještenja. Posebno je to izraženo s godinama. Osobama koje često voze noću preporučuje se uzimanje dodataka prehrani posebno formuliranih za zdravlje očiju, kako bi očuvali oštrinu vida.

Starosna makularna degeneracija

Ili degeneracija žute pjege, najčešće je povezana sa starenjem oka, a zahvaća središnji dio mrežnice te može dovesti do gubitka centralnog vida. Najčešće nastupa nakon 50. godine života. Moguće je usporiti njezin razvoj unošenjem dovoljnih količina antioksidansa poput luteina, zeaksantina, vitamina E.

Mrena ili katarakta

Bolest koja se nastaje pod utjecajem brojnih faktora. Dodaci prehrani bogati antioksidansima mogu smanjiti rizik od nastanka mrene, ali i ubrzati oporavak oka nakon operacije mrene.

Brojne prednosti u jedinstvenoj formulaciji

Pro-Visio forte jedinstven je proizvod na tržištu:

  • Oblik pastile – omogućuje lakšu primjenu, bržu apsorpciju i bolju podnošljivost, posebno kod osoba koje već uzimaju više različitih lijekova  
  • Ugodan okus – prirodan okus borovnice u pastili koja se lako otapa u ustima
  • Bez konzervansa i laktoze – za sigurnu upotrebu
  • Primjeren za dijabetičare – bez glukoze

Nakon operacije mrene prijateljica mi je preporučila Pro-Visio Forte jer je njoj značajno pomogao u njenom oporavku nakon operacije. Sviđa mi se što se otapa u ustima

Ivanka
67 godina

Radim kao vozač i često sam izložen raznim vremenskim uvjetima te noćnoj vožnji. U posljednje vrijeme često mi se javlja zamagljen vid i imam potrebu da škiljim. U ljekarni su mi preporučili Pro-Visio Forte. Sada se nalazi u kamionu

Marko
50 godina

Po struci sam programer te sam u poslovno iprivatno vrijeme stalno izložen ekranima računala. Kako bi se osigurao tezaštitio svoj vid, na osnovu preporuke prijatelja iz tvrtke u kojoj radim,kupio sam Pro-Visio Forte. Sada sa sigurnošću mogu reći da nemam problema svidom, koji čak ne zahtijeva ni nošenje dioptrijskih naočala.

Luka
27 godina

Nakon operacije mrene prijateljica mi je preporučila Pro-Visio Forte jer je njoj značajno pomogao u njenom oporavku nakon operacije. Sviđa mi se što se otapa u ustima

Ivanka
67 godina

Radim kao vozač i često sam izložen raznim vremenskim uvjetima te noćnoj vožnji. U posljednje vrijeme često mi se javlja zamagljen vid i imam potrebu da škiljim. U ljekarni su mi preporučili Pro-Visio Forte. Sada se nalazi u kamionu

Marko
50 godina

Sastojci

Provjereni sastojci ujedinjeni u jedinstvenu formulu

Lutein i zeaksantin

Pripadaju u skupinu karotenoida koje ljudski organizam ne može sintetizirati, stoga ih je potrebno unositi prehranom.

Nalaze se u mrežnici i očnoj leći, a njihov pozitivan utjecaj na kvalitetu vida očituje se u ulozi filtera koji apsorbiraju dio štetnog svjetlosnog zračenja, čime štite mjesto najoštrijeg vida u centru mrežnice (makula) od oksidacije i eventualnog svjetlosnog oštećenja.

Ekstrakt borovnice

Iznimno bogata vitaminima, mineralima i antioksidansima, zbog čega se često naziva superhranom. Ima brojne dobrobiti za organizam, a između ostalog smata se da štiti od demencije i pridonosi očuvanju vida.

Borovnica obiluje vitaminima (posebno vitaminom C za kojeg se smatra da smanjuje rizik od makularne degeneracije i katarakte) zatim mineralima (kalij, kalcij i fosfor) te antocijanima – fitonutrijentima iz skupine flavonoida koji djeluju kao snažni antioksidansi. Oni naročito štite rožnicu koja je izložena velikom oksidativnom stresu. Antocijani imaju protuupalno djelovanje te štite kapilare mrežnice i sprečavaju degeneraciju žute pjege. Antocijani pozitivno djeluju na naprezanje očiju noću te kod dugotrajnog izlaganja ekranima.

Osim pozitivnog učinka na zdravlje očiju, smatra se da borovnice pozitivno djeluju i na:

  • Očuvanje zdravlja srca i krvnih žila
  • Snižavanje krvnog tlaka
  • Očuvanje zdravlja kostiju
  • Zdravlje kože
  • Kontrolu dijabetesa
  • Očuvanje mentalnog zdravlja

Detaljan sastav proizvoda:

Sladilo sorbitol, prirodni standardizirani ekstrakt nevena (Calendula officinalis) (lutein i zeaksantin), DL-alfa-tokoferol acetat 50% (vitamin E), sušeni sok borovnice (Vaccinium myrtillus), 25% prirodni standardizirani ekstrakt borovnice (Vaccinium myrtillus) (antocijanini), regulator kiselosti natrijev citrat, aroma borovnice (Vaccinium myrtillus), tvari za sprječavanje zgrušavanja biljni magnezijev stearat i magnezijev silikat, natrijev selenit.

Način korištenja i doziranje

Pastile ugodnog okusa borovnice

Doziranje

1 pastilu dnevno otopiti u ustima

Primjena

Odrasli i adolescenti

Najčešća pitanja

Pro-Visio Forte ne sadrži konzervanse i laktozu

Kako se koristi Pro-Visio Forte?
Da li Pro-Visio Forte mogu koristiti djeca?
Može li se proizvod koristiti nakon operacije oka?
Da li Pro-Visio Forte sadrži konzervanse?
Koje dobne skupine mogu koristiti Pro-Visio Forte?
Da li Pro-Visio forte mogu koristiti trudnice i dojilje?
Nakon koliko vremena se mogu očekivati rezultati?
Koje su prednosti Pro-Visio Forte u odnosu na druge dodatke prehrani za zdravlje očiju prisutne na tržištu?